Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Yunanistan futbolunda Panathinaikos Depremi

6 sene önce
599 kez okundu
Yunanistan futbolunda Panathinaikos Depremi

Yunanistan’ın köklü kulüplerinden Panathinaikos, ekonomik kriz nedeniyle batma noktası geldi. Kulüp, futbol şubesinin  Yunanistan 1. Liginden çekilerek yeni bir isimle 3. Ligde yoluna devam etme kararı aldığını açıkladı.

Yunanistan’ı sekiz yıldır etkisi altına alan büyük ekonomik kriz, köklü spor kulübü Panathinaikos’u iflas ettirdi. Panathinaikos’un futbol şubesi, Yunanistan 1. Liginden çekilme noktasına geldi.

Uzun yıllardan beri ekonomik alanda büyük sıkıntılar yaşayan Panathinaikos yeni dönemde futbolcularına, kulüp çalışanlarına ve futbol federasyonuna karşı olan borçlarını ödeyemeyecek duruma geldi. Bu durum nedeniyle ilerki haftalarda kulüpten alacağı olan birçok futbolcunun mahkemeye başvurması bekleniyor.

Yunanistan medyası kulübün önümüzdeki sezon itibariyle 1. Ligden çekilmesinin en mantıklı seçenek olduğunu vurguluyor. Çekilme işleminin tamamlanmasından sonra Panathinaikos’un yeni bir isimle yoluna 3. Ligde sürdürmesi bekleniyor.

AEK kulübüyle aynı kaderi paylaşacak.Panathinaikos’un izleyeceği stratejiyi geçen senelerde AEK kulübü de takip etmişti. Ekonomik iflas nedeniyle 3. Lige gerileyen ekip, yeniden yapılanma sürecini birkaç yıl içerisinde tamamlanmış ve tekrardan 1. Lige ve Avrupa kupalarına dönmüştü.

Panathinaikos’un yeni strateji ile ilgili hazırlıkları başlamış durumda. Kulüp yeni sezon için altyapıdan 17 genç sporcu ile anlaşma imzaladı. Bu genç sporcuların yakın zamanda Panathinaikos’u alt kategorilerde göğüslemesi hedefleniyor. Ayrıca Yunanistan’da 1. Ligi’nin yayın haklarını elinde bulunduran Nova şirketi, Panathinaikos gibi bir futbol devinin ligden düşürülmesi seçeneği için hazırlıklarını başlatmış durumda.

Birinci Lig kulüplerine gönderdiği bir mektupla, ilgili hazırlıkların başladığını vurgulayan yayıncı kuruluş, Panathinaikos gibi bir futbol devinin lig arenasından çekilmesinin büyük sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.