Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Suudi Kadınlara Stadyum Hakkı

6 sene önce
577 kez okundu
Suudi Kadınlara Stadyum Hakkı

Suudi Arabistanlı kadınlara, gelecek sezon ülkenin üç büyük şehrinde bulunan stadyumlara girme hakkının tanınacağı açıklandı.

Suudi Arabistan spor idaresi kamuoyuna yaptığı açıklamada, 2018 yılından itibaren kadınlara stadyumlara giriş yapabilmesi için değişiklikler yapılacağını açıkladı. Riyad, Cidde ve Damman şehirlerinde bulunan stadyumlara da düzenlenecek olan spor organizasyonlarına kadınlar aile olarak katılabilecek. Yapılacak diğer değişikler arasında restoran ve kafeteryaların açılması da yer aldı. Suudi Arabistan da stadyumlar bugüne kadar sadece erkeklerin girebileceği alanlar arasındaydı.

Alınan bu karar ülkede yaşayan kadınlara daha da özgürlük tanımak adına atılan son adım oldu. En son geçtiğimiz Eylül ayında kadınlara araba sürme hakkı verilmişti. Kadınların araba kullanamadığı tek ülke olan Suudi Arabistan’da ülkede yaşayan kadınlar yıllardır bu uygulamaları protesto ediyordu. Ülkede krallığın veliaht prensi Muhammed bin Salman, ülkeyi modernleştirmek için bu tür değişiklikleri hayata geçirmek istiyor. Konserlerin ve sinemaların yakın zamanda tekrar başlaması gündemde olan diğer konulardan birisi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.