Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Süper Lig’de VAR Devrimi

6 sene önce
687 kez okundu
Süper Lig’de VAR Devrimi

Spor Toto Süper Ligin 10. Haftasında Medipol Başakşehir ile Teleset Akhisarspor arasında oynanan maçta Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi çevrimdışı olarak ilk defa kullanıldı.

Süper Lig 10. Hafta mücadelesi Medipol Başakşehir’in 2-1 üstünlüğüyle tamamlanırken Türk futbolunda bir ilk yaşandı. VAR yani Video Yardımcı Hakem sistemi ilk defa bir maçta çevrimdışı olarak kullanıldı. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır ile Barış Şimşek VAR sisteminde görev yaparak ilk denemesi de gerçekleştirilmiş oldu. Çevrimdışı olarak yapılan denemelerde yayıncı kuruluş Bein Sports’dan alınan kamera görüntüleri VAR aracına aktarıldı ve burada pozisyonların incelemesinde bulunuldu.

Müsabaka hakemiyle iletişim kurulmadan, VAR sistemi kapsamına girecek olan pozisyonlarla ilgili tespitler sesli ve görüntülü olarak sisteme kaydedildi. Karşılaşma ardından kayıtlar Uluslararası Futbol Birliği Kurulu(IFAB)’ na gönderilerek IFAB’ın uluslararası sistemine yüklenecek. Testlerin başarılı olup olmadığına IFAB karar verecek.

Ligimizde bu hafta  iki maçta daha VAR sistemi çevrimdışı olarak kullanılacak. Ligde 29 Ekim Pazar günü Timsah Arena’da oynanacak Bursaspor- Antalyaspor maçında Bülent Yıldırım ile Koray Gençerler, 30 Ekim Pazartesi günü Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumun da oynanacak Fenerbahçe – Kayserispor müsabakasında ise Mete Kalkavan İle Alper Ulusoy video yardımcı hakem olarak görev alacaklar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.