Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Şampiyonlar Ligine Alternatif Mega Lig Geliyor

6 sene önce
17.389 kez okundu
Şampiyonlar Ligine Alternatif Mega Lig Geliyor

Doğu Avrupa ülkeleri kendi aralarında Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi Kafkas ülkelerinin bulunduğu Mega Ligi kurmak için çalışmalara başladı.

Şampiyonlar Ligi’nde yeni format değişikliklerine hazırlanılırken, kıtanın çeşitli yerlerinde de farklı arayışlar baş gösteriyor Belçika, Hollanda, İskoçya, İsveç, Norveç gibi ülkelerin daha önceki girişimlerinin bir İskandinav ligi kurma girişimleri var. Bu kez Doğu Avrupa ülkeleri harekete geçti.

Balkanlar, Kafkaslar ve İsrail-Bulgaristan merkezli Mega League Foundation isimli vakıf, Balkan ülkelerinden kulüplerinden oluşacak bir ligin oluşturulma projelerinin olduğunu açıkladı. BulgaristanRomanyaSırbistanHırvatistanSlovenya gibi Balkan ülkelerinin yanında AzerbaycanGürcistan ve Ermenistan gibi Kafkas ülkeleri ile İsrail‘den de takımlar bu yeni kurulacak ligde mücadele edecekler. Ülkeler ve kulüplerle yapılacak görüşmelerin ardından katılım sağlanacak.

Spor Toto Süper Lig’in dahil olmadığı projenin hayata geçmesi durumunda, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Güney Kıbrıs olmak üzere toplam 17 ülkenin 42 takımı burada boy gösterecek. Mega 1. liginde 20, Mega 2. ligindeyse 22 takım yer alacak. 1.ligi sezon sonunda son üç sırada tamamlayacak olan ekipler, ikinci ligin yolunu tutacak. Ülke ligleri 3. lig olacak İkinci ligi ilk üçte bitirecek takımlarsa birinci lige yükselecek. İkinci ligde son beş sırayı alan takımlarsa ülkelerinin ligine düşecek, düzenlenecek bir eleme turnuvasıyla beş yeni ekipse bu lige dahil edilecek. Her sezonun sonunda ülke liglerini en üst sıralarda tamamlayan toplam 40 takım, bu 5 takımdan bir tanesi olmak için mücadele edecek.

Ülkelerin ulusal seviyedeki birinci ligleri, yeni getirilecek sistem sonrası Mega Lig’in üçüncü ligi olarak görev yapacak. Örnek olarak Romanya 1. Ligi gibi ligler.

Doğu Avrupa ülkelerinden Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren takım sayısı yok denecek kadar az ama Devler Ligi’ne katılımı olan bir takımın bu yeni ligde yer almayı tercih etmeyebileceği ihtimali de akıllara geliyor.

Mega Lig kurucusu Rumen Vatkov, Olympiakos örneğini veriyor ve Yunan ekibinin Mega Lig’de bulunması durumunda bunun bir engel olmayacağını, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edebileceğini belirtiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.