Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Rasim Ozan Kütahyalı Ortalığı Karıştırdı

6 sene önce
820 kez okundu
Rasim Ozan Kütahyalı Ortalığı Karıştırdı

Bayaz Tv’de yayınlana Beyaz Futbol programında kendisine yapılan şaka sonrası kullandığı ifadeyle bir anda gündeme oturdu. Şaka için kullandığı “Kusturmalı Boşnak S….” İfadesine öncelikle Bosna-Hersek göçmenleri ve Boşnak Federasyonları olmak üzere spor, siyaset, sanat camiasından sert tepkiler geldi. Bunun üzerine kanal yönetimi aldığı kararla Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayrıma kararı alsada tepkilerin odağında. Bu gafın ardından yaşananlar şu şekilde:

Rasim Ozan Kütahyalı kendisine yapılan şakayı “Kusturmalı Boşnak s…” olarak nitelendirdi. Rasim Ozan Kütahyalı’nın bu sözü izleyenleri şoke ederken sosyal medyada Boşnaklardan kullanılan bu ifadeye tepkiler yağdı. Kanalın sahibi Osman Gökçek’in babası eski Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Melih Gökçek’in annesinin Kosovalı, eşi Nevin Gökçek’in ise Boşnak kökenli olduğunu hatırlatan Boşnaklar, Gökçek’e de özür çağrısı yaptı

Bir sonraki akşam Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklar hakkında söylediği sözleri protesto eden çok sayıda Boşnak kökenli vatandaş, Beyaz Tv’nin Şişli’deki binası önünde protesto gösterisi yaptı. Rasim Ozan Kütahyalı aleyhinde “Rasim gelecek hesap verecek” şeklinde sloganlar atıldı. Bunun üzerine aynı saatlerde programın canlı yayınına başlandı ve programın moderotörü Ertem Şener, yapılan toplantıda Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarının ayrıldığını söyledi. Bunu öğrenen kalabalık protestoları sona erdirerek olaysız bir şekilde dağıldı.

Beyaz TV’den kovulan Kütahyalı’ya bir şokta Sabah Gazetesinden geldi. Köşe yazarlığı yaptığı gazete yaptığı açıklamada kovulduğunu duyurdu.

Programın sponsoru SANİCA, bu durumdan ötürü Beyaz Futbol programının sponsorluğundan çekildiğini açıkladı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Halkımızın hassasiyetlerine duyarlıyız. 21.11.2017 tarihi itibariyle Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarındaki sponsorluklarımızdan çekildiğimizi belirtiriz.” İfadeleri kullanıldı.

Programın diğer sponsorlarından Mahmood Coffee de geri adım attı. Firmanın twitter hesabından yapılan açıklamada, “Mahmood Coffee olarak Beyaz Futbol’a sponsorluğumuz devam etmemektedir.” denildi.

Siyasette ise en ağır tepki Saffet Sancaklı’dan geldi. MHP’li vekil Saffet Sancaklı, Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklarla ilgili söylediği çirkin ifadeler için suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Sancaklı, “Bu şarlatanları Türk milleti hak etmiyor.” Dedi.  “Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım.” Diyerek sözlerine devam eden Sancaklı, Rasim Ozan Kütahyalının kovulmasının ardından, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Rasim Ozan Kütahyalı denen o şerefsiz an itibarıyla Beyaz TV’den kovulmuştur” ifadesini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Beyaz TV kanalında skandal ifadeler kullanan Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözlerine tepki gösterirken “Boşnaklara da biz sahip çıkacağız. Yanınızdayız sonuna kadar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu resmi Twitter hesabından “Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum.” yazdı.

Ayrıca RTÜK, bu haftaki toplantıda Rasim Ozan Kütahyalı’yı görüşecek. RTÜK, bu haftaki toplantısında programda Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak vatandaşlara yönelik aşağılayıcı sözlerini görüşmek üzere toplanacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.