Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Peru 2018 Dünya Kupası Bileti Alan 32.Ülke Oldu

6 sene önce
723 kez okundu
Peru 2018 Dünya Kupası Bileti Alan 32.Ülke Oldu

Yeni Zelanda maçı için “tarihi maç” benzetmesi yapan ve maçı kazanmak için yerlilerin yaptikları ayinle gündeme oturan Peru, Yeni Zelanda’yı mağlup ederek en son katıldığı 1982 Dünya Kupası’ndan 36 sonra yapılacak olan  organizasyona gitmeye hak kazandı.
2018 Dünya Kupası’na katılacak son takımı belirleyecek maçta Güney Amerika temsilcisi Peru, ilk maçta kendi sahasında 0-0 berabere kalmasına rağmen Yeni Zelanda’yı evinde 2-0 mağlup ederek 2018 Dünya Kupası’na katılmayı başardı.
Lima’da oynanan maçta tribünü dolduran Peru, taraftarının desteği ile Yeni Zelanda’yı 27. dakikada Jefferson Farfan ve 64. dakikada Christian Ramos’un golleriyle 2-0 mağlup etti.
35 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası’na katılabilen Peru halkı caddelerde kutlamalar yaptılar. Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczunski Twitter’da paylaştığı mesajda “35 yıldır Dünya Kupası’na yeniden katılmayı bekliyorduk. Bize bu keyfi yaşattıkları için savaşçılarımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz sorumluluklarımızın bilincinde olarak bunu kutlayalım. Haydi Peru!” ifadelerini kullanarak, halkını kutlamalara davet etti.
Bu galibiyet ile Peru, Dünya Kupası’nda boy gösterecek Brezilya, Uruguay, Arjantin ve Kolombiya’nın ardından turnuvada bulunacak beşinci Güney Amerika temsilcisi oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.