Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

MotoGP’de Şampiyonluk Son Yarışa Kaldı

7 sene önce
625 kez okundu
MotoGP’de Şampiyonluk Son Yarışa Kaldı

Son ayağı Malezya da gerçekleştirilen MotoGP Dünya Şampiyonasında şampiyonluk düğümü son yarışa kaldı.

Malezya Grand Prix’sinde Ducati takımından Andrea Dovizioso birinci oldu. Bu sonuçla şampiyonluk Valencia da düzenlenecek son yarışa kaldı.

Motosiklet yarışlarının dünya çapında en önemli organizasyonu olan MotoGP’nin 17.ayağı Malezya’nın Sepang şehrinde yapıldı. Sepang Pisti 5,5 kilometre ve yarış 20 tur üzerinden gerçekleşti.

Yarışı kazanan İtalyan Dovizioso, bu sezonun altıncı, kariyerinin ise sekizinci MotoGP galibiyetini almış oldu. Şampiyonluk şansını devam ettirebilmesi için yarışın bitimine 5 tur kala takım arkadaşı Dovizioso’nun kendisini geçmesine izin veren Jorge Lorenzo ikinci sırada yer aldı. Monster Yamaha Tech 3 takımından Johann Zarco ise üçüncü sırada kendine yer buldu.

Sürücüler klasmanında lider konumda yer alana İspanyol sporcu Marc Marquez, bitiş çizgisini Dovizioso’dan 17.763 saniye geride girerek 4. Sırada yer aldı ve şampiyonluğunu ilan edemedi. Bu sonuçlarla Marquez ile Dovizioso arasındaki fark 21 puana indi ve şampiyonluk heyecanı son yarışa taşındı.

Sezonun son yarışı İspanya’nın Valencia şehrinde düzenlenecek Valencia Grand Prix’sinde 12 Kasım’da koşulacak ve şampiyonun kim olduğu belli olacak.

Pilotlar Klasmanında Sıralama ŞU şekilde oluştu.

  1. Marc Marquez (İSPANYA) – 282 PUAN
  2. Andrea Dovizioso(İTALYA) – 261 PUAN
  3. Maverick Vinales (İSPANYA) – 226 PUAN
  4. Valentino Rossi (İTALYA) – 197 PUAN
  5. Dani Pedrosa (İSPANYA) – 185 PUAN
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.