Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Galatasaray Borsada da Tutulamıyor

Galatasaray Borsada da Tutulamıyor

Spor Toto Süper Lig’de puan farkı Cimbom’un borsasına da yansıdı. Galatasaray’ın değeri 110 Milyon TL artış gösterdi.

Süper Lig’de oynadığı futbolla rakipleri ile arayı açan Galatasaray borsada da atağa kalktı. Hisse değeri yüzde 5.56 yükseldi ve piyasa değeri 1 haftada 100 Milyon TL arttı.

Ligde en yakın rakibine 6, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ise 8 puan fark atan Galatasaray,  borsada ki yatırımcısına da şampiyonluk inancını aşıladı.

Haftanın ilk gününde yatırımcılar Galatasaray hisselerine adeta hücum etti. Hisseler yüzde 5.56 yükselerek 8.61 TL ye ulaştı. Galatasaray hisseler ayrıca dün 0.13 yükselen Borsa İstanbul’un en çok yükselenleri arasında yer aldı.

Lig’e hızlı başlayan ve daha ilk yarı bitmemesine rağmen şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj yakalayan , bu yarışı ligin sonuna kadar götüreceği izlenimi veren Galatasaray’ın ezeli rakipleri ise borsada dibe vurdu. Geçtiğimi Cuma günü Gençlerbirliği’ne 2-1 yenilen Beşiktaş’ın hisseleri yüzde 1.54 geriledi.  Avni Aker Spor Kompleksi Şenol Güneş Stadyumunda Akhisarspor’a 6-1 gibi tarihi bir skorla yenilen Trabzonspor hisseleri de yüzde 2.26 çakıldı.

Avrupa’ya erken veda eden, lige de istediği gibi bir başlangıç yapamayan Fenerbahçe,  son haftalarda ki az da olsa toparlanma sinyalleri verdi. Hafta sonu Ülker Stadyumunda oynanan Yeni Malatyaspor karşılaşmasını da kazanarak ligde Beşiktaş’ı yakalayan ve önümüzdeki hafta sonu oynanacak Galatasaray maçına moral depolayarak çıkacak olan Fenerbahçe’nin ise hisse değeri 0.46 artış gösterdi.

Galatasaray ayrıca seyirci sayısını da ikiye katladı. Sadece lig ve borsada değil tribünlerde de adeta uçuyor. Gelen başarılı sonuçların ardından taraftarların iç saha maçlarına daha da ilgisi arttı. Geçtiğimiz yıl ortalama 21 bin kişiye oynayan Cimbom bu yıl sadece 8 haftada 39.258 kişi ortalamayla bu alanda da ligin lideri. Artan seyirci sayısı takıma itici güç olurken bir yandan da kulübün kasasına dolduruyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.