Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

FENERBAHÇE’DE İLETİŞİM KRİZİ !

7 sene önce
794 kez okundu
FENERBAHÇE’DE İLETİŞİM KRİZİ !

Fenerbahçe’de 2018 yılındaki seçim için adaylar çalışmalara başladı.

Ali Koç, bu çalışmalar kapsamında yönetimden üyelerin iletişim bilgilerini istediği ancak bu bilgilerin kendisiyle paylaşılmadığını açıkladı ve üyelerin iletisim@fenerbahceliyiz.net adresi üzerinden kendileriyle iletişime geçebileceklerini belirtti.

Fenerbahçe’ de gözler 2018 yılında yapılacak olan seçime çevirildi. Geçtiğimiz günlerde 1907 Fenerbahçe Derneği’nin başkanlığından istifa edip Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanlığına aday olduğunu resmen açıklayan Ali Koç ile Aziz Yıldırım tekrar karşı karşıya geldi. Ali Koç ile Aziz Yıldırım’ın arasının soğumasının nedeni ortaya çıktı.

Ali Koç’un bugün yaptığı açıklamada kulüp genel sekreteri ile yaptığı yazışmada kulüp üyelerinin bilgilerini istediği ancak bu bilgilerin kendisiyle paylaşılmadığını açıkladı. Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veren Ali Koç;
“Kulübümüzle şahsım arasında geçen yazışma içeriğinin, tercih etmememe rağmen basında yer alması nedeniyle taraftarlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.

Fenerbahçe S.K. Kulüp başkanlığına adaylığını açıklamış Fenerbahçe kongre üyesi olarak, 10.10.2017 tarihinde Kulübün Genel Sekreterliğine yazdığım yazıda,
‘Kulübümüzün şerefli tarihine yakışır bir biçimde, şeffaf ve tüm adaylar açısından adil bir ortamda gerçekleşeceğine yürekten inandığım Kulüp Başkanlığı seçimine yönelik hazırlıklarda kullanmak üzere Kulübümüzün mevcut üye listesine ihtiyacım hasıl olmuştur.’ resmi yazısı ile kulübümüzün üye listesini ve üyelerimizin iletişim bilgilerini şahsımla paylaşılması yönünde başvuru yapmıştım.

Konuya ilişkin olarak, söz konusu listenin kanuni gerekçeler nedeniyle şahsımla paylaşılamayacağını Genel Sekreterimizden sözlü olarak öğrenmiş bulunmaktayım. Yine Genel Sekreterimiz tarafından resmi ret cevap yazısının iletileceği bilgisi de tarafıma verilmiştir.

Adaylığım sırasında kullanmak için hazırlanmış olan internet sitesi ve sosyal medya hesapları hayata geçirilinceye kadar görüş, öneri ve üye bilgilerinizi tarafımıza iletisim@fenerbahceliyiz.net web sayfasından iletebilirsiniz.
Fenerbahçemize zarar vermemek adına, zorunlu olmadıkça açıklama yapmama yönündeki kararlılığımı bu vesileyle bir kez daha hatırlatır, anlayışınız için teşekkür ederim.
Sevgi ve Saygılarımla.” açıklamasını yaptı.

MAHMUT USLU’DAN CEVAP GECİKMEDİ

Mahmut Uslu resmi siteden yaptığı açıklamadı şu sözlere yer verdi:

“Sayın Ali Koç tarafından, 13.10.2017 tarihli bir gazete yayınlattığı haber ile ilgili yapılan açıklama üzerine işbu açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur.

Öncelikle ifade etmek isterim ki Sayın Ali Koç, 10 Ekim 2017 tarihli talep yazısı ile ilgili olarak beni aramamıştır. Geçmiş bir zamanda hususi bir konu için kendisini aramış ancak telefon ile görüşememiş olmamız üzerine Sayın Ali Koç dün akşam beni bu konu ile alakalı olarak telefon ile aramıştır. Özel konunun konuşulması sonrasında Sayın Ali Koç söz konusu talep yazısından bahsetmiş, ben de kendisine kulübün ilgili birimlerinin konuyu Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında değerlendirdiklerini ve neticeden kendisinin yazılı olarak bilgilendirileceğini söyledim. Sn.Ali Koç ile yaptığımız görüşmede “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” dahilinde oluşan değerlendirmenin olumsuz olabileceği hususunun kendi hukukçuları tarafından da benzer şekilde değerlendirildiğini bana ifade etmiştir. Esasen bu değerlendirme son derece doğrudur. Fenerbahçe Spor Kulübü, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında sistemi ve alt yapısı türünün en iyi örneklerindendir. KOÇ Holding’in sistemsel yapısı, gerek alt yapısı da büyük ölçüde Fenerbahçe Spor Kulübü sistemine ve alt yapısına benzemektedir.

Aramızdaki konuşma kesinlikle resmi bir görüşme olmayıp, dostluk çerçevesinde yapılmış bir görüşmedir. Bu görüşmede açıkladığım şahsi düşüncem, kulübün resmi görüşü değildir. Ali Koç ile aramızda geçen diyalog esaslı unsurları çarpıtılmak suretiyle Ahmet Ercanlar imzası ile bugün Hürriyet Gazetesinde bir yazı da paylaşıldı. Ahmet Ercanlar bu konuşmaya taraf olmamış ve yaptığı haberde içerik kendisine benim tarafımdan iletilmemiştir.

Benim için üzücü konu Sn.Ali Koç ile yaptığımız gayriresmi telefon görüşmesi içeriğinin basına sızdırılması ve bunun üzerinden bir mağduriyet algısı oluşturulmasıdır. Fenerbahçe yönetimi kurumsal tasarruf açıklamalarını yetkili organları eli ile yasa ve tüzük hükümlerine uygun bir şekilde belli etmektedir. Kurumsallık ihtiva etmeyen bir telefon konuşması üzerinden mağduriyet algısı yaratmak son derece yakışık almamıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Bu açıklamaların ardından Fenerbahçe’de 2018 yılındaki başkanlık seçiminin gergin geçeceği öngörülüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.