Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Beşiktaş İlk Kez Şampiyonlar Liginde Gruptan Çıktı

Beşiktaş İlk Kez Şampiyonlar Liginde Gruptan Çıktı

UEFA Şampiyonlar Ligi beşinci maçında Portekiz temsilcisi Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, puanını 11 yaptı ve son maçını oynamadan tarihinde ilk defa gruptan Şampiyonlar Ligi gruplarından lider çıkmayı başardı.

Vodafone Park’ta oynanan maçta temsilcimiz Beşiktaş Porto ile karşılaştı. 29.dakiada köşe vuruşundan gelen topu filelere gönderen Felipe Porto’yu 1-0 öne geçirdi. 41. Dakikada Anderson Talisca Cenk Tosunun pasında gelen topu ağlara gönderdi ve ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarının tamamında oyun üstünlüğünü elde tutan kara kartalda Babel’in bir şutu da direkten döndü. Son dakikalarda kontrollü oyununu devam ettiren Beşiktaş rakibine gol fırsatı vermedi ve maç 1-1 sona erdi Bu sonuçla Beşiktaş puanını 11 yaparak liderliği garantiledi ve bir üst tura gitmeye hak kazandı. Porto ise puanını 7 ye yükseltti.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tarihinde ilk kez gruptan çıkmaya hak kazanan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkan üçüncü takım oldu.

Beşiktaş,  bu sonuçla grubu lider tamamlamayı garantiledi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni lider tamamlayan ilk Türk takımı oldu.

Ayrıca Beşiktaş aldığı beraberlikle puanını 11 yaptı ve Fenerbahçe’ye ait olan UEFA Şampiyonlar Ligi Grup Aşamasında en fazla puan toplama rekoruna ortak oldu. Grupta bir maçı daha olan Beşiktaş, Red Bull Leipzig maçında bir puan alması durumunda rekoru elde edecek. Fenerbahçe 2007-2008 sezonunda İnter, CSKA Moskova ve PSV Eindoven takımlarının bulunduğu grupta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak ikinci sırada tamamlamış, o sezon çeyrek final oynamıştı.

Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi son maçında Almanyanın Red Bull Leipzig takımıyla Red Bull Arena’da formalite maçına çıkacak.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.