Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Balıkesirspor Başkanı’ndan önemli açıklamalar!

7 sene önce
726 kez okundu
Balıkesirspor Başkanı’ndan önemli açıklamalar!

TFF 1. Lig’in önemli ekiplerinden Balıkesirspor Baltok Kulüp Başkanı Remzi Boncuk, FIFA’lık oldukları eski oyuncuları Andre Santos ile anlaşmaya çok yakın olduklarını belirtti.Boncuk; ” Oyuncu ve avukatlarından cevap bekliyoruz ama anlaşma sağlandı gibi. Bu borç için bir bankadan 500 bin Euro talep ettik.”

Balıkesir Baltok Başkanı Remzi Boncuk ve Teknik Direktör Can Cangök, düzenledikleri basın toplantısında futbolculara olan borçları, FIFA’daki dosyaları ve İstanbulspor maçı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kulüp başkanı Remzi Boncuk, FIFA’lık oldukları Andre Santos ile anlaşmak üzere olduklarını belirtti. “Balıkesirspor kulübüne FIFA’dan gelen yazıda kulübümüzün futbolcuya 490 bin Euro borcun 586 bin Euro Avukatlık masrafı ile birlikte 626 bin Euro’yu ödememizi istedi. Santos’a toplamda 656 bin Euro borcumuz bulunuyor. Bu oyuncu ve avukatı bizi çok zorluyorlar. Oyuncu 300 bin Euro’yu peşin almak ve geri kalan kısmı 3 taksitte ödememizi istedi. Andre Santos Portekiz’de vergi dairesinin alacağı vergiyi de istiyor. Andre Santos ile Balıkesirspor arasında bu yapacağımız yeni protokole FIFA karışamıyor. Ben bu protokolü imzalarsam ölüm fermanı gibi protokol olacak. Oyuncu protokolde peşin 250 bin Euro istiyor. Bir haftadır oyuncunun avukatı ile görüşmelerimiz sürdürüyoruz. Bugün Andre Santos ve avukatından cevap bekliyoruz. Bu borç için bankadan 500 bin Euro kredi talep ettik. Kredi çıkarsa oyuncuya tüm borcumuzu kapatacağız. Ama kredi çıkıncaya kadar oyuncunun hesabına bir kısım para aktaracağız ve FIFA’ya yazımızı yazıp kısmi ödeme yaptığımızı belirteceğiz. FIFA’dan 3-6 puan cezası hemen gelmiyor. FIFA yönetim kurulu toplanınca ceza ortaya çıkıyor. Santos dosyasında disipline gitmeyi göze aldık. FIFA bize 15 veya 20 bin İsviçre Frank’ı ceza verdi. Biz bu para cezasını göze alacağız. Bu paranın Yüzde 50’sini ödemek için kaynağımız var. Kredi çıkarsa Andre Santos’un tüm borcunu ödeyerek dosyasını kapatacağız. Biz iyi niyetliyiz. Borcumuzu ödemek için çaba sarfediyoruz. Biz, Nuno Dongola dosyasını 15 bin Euro vererek, oyuncu ile anlaşarak çözdük. Bunun haricinde 2 futbolcuya daha borcumuz var. Yabo’ya 40 bin Dolar borcumuz vardı. O borçla ilgili yazışmalarımız sürüyor.. Futbolcunun doktoruna olan 20 bin TL tedavi borcumuz vardı. Onu kapattık. Onun haricinde Zeefuik’e 458 bin Euro borcumuz var. Fakat Zeefuik ile para konusunda anlaştık. Oyuncuya borcumuzu ödeyeceğiz. Onun borcunu yavaş yavaş ödeyeceğiz. Anlaştığımız Nuno Coelho’nun 7 adet senedi var. Bu aydan başlayarak Nuno Coelho’ya 142 bin Euro ödeyeceğiz. Türk futbolculardan İlhan Eker’e 800-900 bin lira borcumuz bulunuyor. Futbolcuların hemen hemen hepsinin borcunu ödedik.Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur gitmeden sponsor aracılığı ile kulübümüze para aktardı. Belediyeden aktarılan paraların Yüzde 70’ni futbolcu borçları için harcadık. Yeni gelen Belediye Başkanı belli olunca Balıkesirspor evraklarını önüne sunacağız. Yeni başkan bizimle çalışmak isterse çalışırız. İstemezse çalışmak istemiyorum derse olağan üstü genel kurula gider bırakırım” diye konuştu.

Burak Çalık ve Okan Alkan’ın kadro dışı durumları ile ilgili bir gelişmenin bulunmadığını söyleyen Boncuk, “Okan ve Burak’a noter aracılığı ile çalışma programı verildi. Şu anda hastaneden aldıkları rapor dolayısıyla çalışmalara katılmıyorlar. Raporları bitince yardımcı hoca ile beraber çalışmalara katılacaklar” dedi.

Balıkesirspor Baltok Teknik Direktörü Can Cangök, takımın son haftalardaki performansının çok iyi olduğunu ve hafta sonu İstanbulspor’a karşı galibiyet alacaklarını belirterek, “Son maçlardaki galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Balıkesirspor bugüne kadar çıktığı her maçı iyi oynayarak kazandı veya kaybetti. Kötü az maç oynadık. Erzurumspor ve Samsunspor maçlarında kötü oynayarak kaybettik. Ben iyi oynamaktan yanayım. Türkiye’de futbolun gelişebilmesi için açık futbol oynamaktan ve oynatmaktan yanayım. Bizim takım olarak ne yaptığımız çok önemli. Futbolcularıma bunu aşılamaya çalışıyorum. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Oyuncuların özgüven kazanması için topla oynamalarına müsaade ediyorum. Kalecimizin degaj yapmasına bile sinirleniyorum. Çünkü o topu alacak oyun yok. O top tehlike olarak kalemize dönüyor. Zaten defansif yönümüz sıkıntılı. Defansif işimiz yapmak için yapımız yeterince agresif değil. Teknik kapasitesi yüksek bir takımız. Topa sahip olduğumuzda işimizi çok daha iyi yapıyoruz. Daha iyi pas yapıyoruz. Daha iyi oynuyoruz. Daha çok gole yakın oluyoruz. Bunları futbolcularımla konuşuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.