Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Aykut Kocaman’ın Derbi Planı Hazır

7 sene önce
673 kez okundu
Aykut Kocaman’ın Derbi Planı Hazır

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray maçında rakibinin ofansif oyununu avantaj olarak kullanmayı planlıyor.

Aykut Kocaman’ın sezon başından beri en büyük sıkıntısı takımının yavaş hareket etmesiydi. Milli arada bu durumla ilgili çalışmalar yapan Aykut hoca, rakip savunma yerleşmeden hızlı hücuma çıkmak zorunluluğunu dile getirmiş. Takımdan hızlı hücum, isabetli pas, devamlı boşa çıkmalarını istemişti. Bunları doğru yapan oyuncular Evkur Yeni Malatyaspor maçını adeta yarım saatte bitirmiş ve taraftarında istediği oyunu sonunda izletebilmişlerdi.

Galatasaray maçı buna göre daha zorlu geçecek, rakip oyunu daha açık oynayacak. Kapalı Evkur Yeni Malatyaspor savunmasının kilidini hızlı oyun ve sıkı yardımlaşmayla önemli boşluklar bularak açmıştı. Hafta sonu oynanacak derbi de sarı-kırmızılı ekibin de kesinlikle orta saha ve savunmada önemli boşluklar vereceğini düşünen Aykut Kocaman, oyun stratejisini buna göre kuruyor. Son Evkur Yeni Malatyaspor maçında olduğu gibi hızlı ve tempolu oynamaya çalışacak olan sarı-lacivertli ekip, Galatasaray savunmasını da bu şekilde aşmayı planlıyor.

Aykut hoca oyuncularına Evkur Yeni Malatyaspor maçıyla ilgili konsantrasyon uyarısı yaptı. Maçın 3-1’e gelmesinden sonra takımda maçın sonlarına doğru yaşanan sıkıntı teknik heyeti rahatsız etti. Aykut Kocaman, skor ne olursa olsun oyuncularına son düdüğe kadar tam konsantrasyon uyarısı yaptı.

Ayrıca derbi öncesinde takımın savunması da SOS veriyor. Bu sezon oynadığı tüm maçlarda kalesinde gol gören Fenerbahçe, bu sorunu bir türlü çözemiyor. En son geçtiğimiz sezon Türk Telekom Arena’da oynanan ve Galatasaray’ı Josef de Souza’nın 90.dakikada attığı golle 1-0 yenen Fenerbahçe, sonrasında oynadığı tüm maçlarda kalesini gole kapatamadı. Galatasaray’ın Gomis, Belhanda gibi hücum oyuncuları düşünüldüğünde derbi sarı-lacivertliler için sıkıntılı geçecek gibi duruyor. Teknik heyet rakitp hücum analizine çoktan başladı ve savunma hattında yapılması gerekenler üzerinde çalışılıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.