Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Aykut Kocaman – Valbuena olayı gerçek yüzü

7 sene önce
651 kez okundu
Aykut Kocaman – Valbuena olayı gerçek yüzü

Tecrübeli teknik direktör, yoğun eleştiriye maruz kaldığı Kayserispor müsabakasının ardından yardımcılarıyla bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptığı bildirildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman yardımcılarıyla yaptığı toplantıda çarpıcı ifadeler kullanırken sorumluluğu da üzerine aldı. Kocaman’ın yardımcı antrenörlerle görüşmesinde dile getirdiği görüşler şu şekilde:

YANLIŞLARIMIZI TESPİT EDELİM

Kayserispor müsabakasının derin analizi öncesi gelecek haftalara bakamayız. Kendimizden başlamamız gerekiyor. Futbol hata oyunudur bunu hepimiz kabul ediyoruz sonuçla ilgili bir hata varsa da öncelikle benimdir. Sizden geniş bir rapor istiyorum karşılaşmanın taktiği ve oyuncu değişiklikleri ile dizilişler. Bizler nerede yanlış yaptık onu bulalım. Daha sonra bireysel ve takım olarak yapılan yanlışlarımız var. Skor 3-1’ken 4-1 hatta 5-1’lik fırsatları neden değerlendiremedik hepsini ele alalım.

GALİBİYET SERİSİ
Bu işin psikolojik bir tarafı varsa bunun da rapor edilmesini bekliyorum. Kırıcı olmadan yapıcı bir şekilde futbolcularla konuşulmalı. Yani seri galibiyetler aldığımızda bu sorun çözülecek fakat takımla taraftar arasındaki kopukluk performansı kötü etkiliyor. Biz bu işi taraftar olmadan başaramayız. Mathieu Valbuena’dan çok memnunum o çok karakterli bir oyuncu Valbuena ile beraber Dirar, Isla ve Giuliano da bana Kuyt’ı hatırlatıyor. İdmanlarda ve sahada her şeylerini veriyorlar. Mathieu Valbuena’yı oyundan çıkarmamın nedeni çok yorulması ve top kayıpları yüzünden başka hiçbir nedeni yok.
FENER’DE ORTALAMA YÜKSEK
Aykut Kocaman’ın son dönemlerde Fransız oyuncunun oyundan alması büyük tartışma konusu oldu. Tecrübeli teknik adam yeni bir Alex sendromuna tutulduğu tahmin ediliyor. Rakamlar ise başka bir gerçeği işaret ediyor. Mathieu Valbuena, geçen sezon Lyon formasıyla toplam 42 müsabakada görev aldı. Sadece 13 müsabakada 90 dakika sahada kaldı. Fransız oyuncu ligde tamamladığı 90 dakika sayısı ise 6. Valbuena, 42 karşılaşmada toplam 2479 dakika süre aldı. Mücadele ortalaması 59 dakika.

TOPLAM 1170 DAKiKA SÜRE ALDI

Kocaman buna karşın onu bugüne kadar 14 müsabakada 9 kez sahada 90 dakika sahada kaldı. Ligin sonuna kadar 90 dakikalık müsabaka sayısının geçen sezonu geçmesi muhtemel gözüküyor. Mathieu Valbuena, sarı-lacivertli formayla 14 karşılaşmada toplam 1170 dakika oynadı. Buna göre karşılaşma ortalaması 83 dakika.

Aykut Kocaman, Valbuena’yı sahada Fransa’da oynadığından çok daha fazla tutmuş. Mathieu Valbuena’nın Sarı-lacivertliler’deki sahada kalma süresi geçen sezondan 24 dakika fazla durumda.

Kaynak: Hürriyet

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.