Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Altay Alsancak Stadyumu’na Ruhsat Çıkmadı

6 sene önce
1.636 kez okundu
Altay Alsancak Stadyumu’na Ruhsat Çıkmadı

İzmir’in kurtuluş yıl dönümü 9 Eylül’de Başbakan Binali Yıldırım tarafından yenilenmesi için temeli atılan Altay takımının iç saha maçlarını oynadığı tarihi Alsancak Stadına, Konak Belediyesi tarafından ruhsat vermedi.

Konak Belediyesi’nin yenilenecek olan Alsancak Stadı’nın inşaat ruhsatına olumsuz yanıt verdi. Başvuruyu 2 ay boyunca değerlendiren ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın stat projesine yeraltı otoparkı eklemesini talep eden Konak Belediyesi, uzlaşma olmayınca ruhsat talebini İzmir Büyükşehir Otopark Yönetmeliği uygulama esasları maddesine uygun aykırı olduğu gerekçesiyle reddederek ruhsat için onay vermedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında yenilenen otopark yönetmeliğinde spor tesisleri için 30 oturma yerine 1otopark koyma zorunluluğu bulunuyor.

1910’da inşaatı yapılan ve 1971 Akdeniz Oyunlarından, çürük raporu aldığı 2014 yılına kadar son haliyle hizmet veren Türkiye’nin en eski statlarından biri olan Alsancak Stadı, aynı yerinde, aynı yükseklik, genişlik ve ebatlarda yeniden inşa edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir zamanlar alışveriş merkezi olacağı tartışmaları yaşanan Alsancak Stadı’nın 4239 metrekarelik arazisini geçtiğimiz yıl T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na stadyum yapılması şartıyla devretmişti. Konak Belediyesi ise 2014’te kapanan ve 2015’te yıkılan stadın yeniden inşa edilmesi için imar planlarını meclisten geçirmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.