Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Ali Şen’den derbi yorumu

7 sene önce
696 kez okundu
Ali Şen’den derbi yorumu

Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Radyospor’da yayınlanan Gol Çizgisi programında haftasonu oynanacak maçı ele aldı.

Şen, Sarı-lacivertlilerin Sarı-kırmızılılar’ı 2-0 yeneceğini ve puan farkının kapanacağı yönünde görüş bildirdi.

Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, bu hafta pazar günü ligin gidişatını belirleyecek Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi açıklamalar yaptı.

FARK MUTLAKA KAPANACAK

Aykut Kocaman uzun yıllar futbolcu olarak bu dünyanın içinde yer aldı. Ardından teknik direktör… Yani nereye giderse gitsin. Farkın suni olduğunu gözüküyor pazar akşamı 5’e inmiş olacaktır. Yani öyle anlıyoruz. Her antrenörün hedefi olmalı Fenerbahçe’nin teknik direktörü yenmeye gideceğiz diyor. Yani fark var fakat o fark kapanacak ve öne geçeceğiz diyor. Söze inanan bir teknik direktör futbolcularını da inandırır. Aykut hoca sene başından bu yana şampiyon olacağını söylüyor. Anlaşılıyor ki bu dediğini yapacak.

FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLMALI

Malatyaspor müsabakasında takımı beğenmedim. Rakip Malatyaspor’u çalıştıran eski futbolcu Erol Bulut’a başarılar diliyorum. Sarı-lacivertlilere karşı nasıl oynanır onu tam bilmediğinden dolayı sıkıntı yaşadı.

Malatyalı futbolseverlere sorsan Fenerbahçe’den alacağın oyuncu var mı ? Tüm takım derler. Fenerbahçe iyi oynasa farklı olurdu. Ancak 3 puan önemli tabi. Derbi öncesi moral oldu. Bunun ötesinde Galatasaray 11 yabancı ile karşılaşmaya çıktı. O 11 yabancı Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının duygusunu bilmez. Yani 3 puanın ötesinde bir maçtır der mi? Bence bu duyguya henüz sahip olamamışlardır. Bizim takımda ise 2 tane yerli vardı. Bana sorsan yabancılar derbi heyecanını ne kadar bilir? Bence bu tartışılır. Bunu ölçecek olursak 9’u yabancı olan takımın duyguları ona uygun değil.

DERBİLERDE YABANCILAR…

Bu derbide tempoyu hangi takım daha iyi yapacak?

Gomis ilk geldiği haftalardaki performansı ortaya koyarsa iş zorlaşır.

Kaç tane derbi tecrübesi olan futbolcu var?

İspanyol Soldado gibi zamanında iyi müsabakalar çıkarıp, şimdi eski performansını aratan futbolcular var. Fakat Aykut Kocaman takımı iyi noktaya getirmek üzere bence. Malatyaspor karşılaşmasında gördüğümüz takım iyi gözükmedi. Aykut Kocaman’a inanıyorum bence Galatasaray ile aradaki farkın kapanabileceğini düşünüyor Aykut Kocaman bunu çok da iyi yapıyor. Sarı-lacivertlilerdeki futbolcuların hepsi karşılaşmanın kaderini değiştirebilecek durumda olmayabilir. Yani futbolda güçlü olan ve tempoyu yükseltebilen daha avantajlı konuma geçiyor. Eskiden 5 kilometre koşan oyuncuya rüzgar gibi koşuyor derlerdi ve sonrasın bu rakam arttı.

Derbide beraberlik olabileceğini sanmıyorum yani Tudor bir kadro kurdu ve bana başkanken transferleri kim yapıyor diye sorarlardı transfer sadece teknik direktöre bırakılabilecek bir şey asla değil çünkü transferi birlikte yaptığında daha iyi bir takım olabilir. Bu para ile sevgi de aynı anda olmayabilir. Igor Tudor eski derbi karşılaşmalardaki antrenörlere benzemiyor. Kendisi hücuma yönelik bir oyun formatı var. Aykut Kocaman da derbinin heyecanını çok iyi bilen teknik direktörlerden. Suni fark olduğunu düşünüyor. Peki bu ne demek? Yani derbi bittiğinde aradaki fark azalacak demek. Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman’ın tarzını ve söylemlerini beğeniyorum.

GOMIS FENERBAHÇE’YE…

Gomis her müsakakada öne çıkabilecek potansiyelde biri. Futbol Türkiye’de yavaş oynanıyor. Bafetimbi her takıma lazım bir oyuncu. Kendisi bilinen bir insandı kutudan çıkmış değil. Türkiye’deki futbolseverler Avrupa’da çok önemli karşılaşmaları izliyor. Taramayı iyi yapan kulüpler, iyi kadrolar kuruyor. Şu anda arada çok fazla fark yok arayan, tarayanlar faydalı futbolcuları getirip takıma katıyor. Fenerbahçe’de eski futbolcular var bunu çok iyi yapıyor. Meğer Fenerbahçe Gomis’i kaçırmış. Senegalli Gomis bayılıyor diyorlar ama bir bakıyorsun ayılıyor sonra taraftarlar onu göklere çıkarıyor.

ERSUN’A AYIP OLDU

Olmadı Ersun… yani ayıp oldu Ersun… O futbolcuların seçimini Ersun Yanal yaptı ve 3.defadır orada çalıştı. Trabzonspor Başkanını tanımıyorum ama kime sorsam herkes 10 üzerinden 10 diyor. Bu denli kıymetli bir insan bulmuş Ersun Yanal’ı korumuş ve yönetim de ona ayak uydurmuş.

Trabzonspor taraftarları o kadar aç ki başarının keyfini yaşamak için sabırsızlanıyorlar. Ersun Yanal, 3-0’dan 4-3’e kaza dedi. Sonra 6 gollü mağlup oldu. Trabzonspor plakayı tersten gördü.

Derbi için son olarak ilk defa skoru veriyorum. Sarı-lacivertlilerin maçı 2-0 kazanır diyorum

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.